Revelstoke_BC_Canada

Skiing in Canada? These are the resorts you can’t miss out on!

In Canadaby sheandski

Staat op jouw bucketlist het plan om nog een keer naar Canada te gaan om te gaan skiën? Dan heb je hier de skigebieden die je dan zeker niet mogen missen op je lijstje!

Revelstoke

Revelstoke was voor mij één van de eerste gebieden waar ik ben geweest. En het biedt gave freeride mogelijkheden! Het mountain resort ligt net even buiten het dorpje, aan het einde van een bergweg. Gave freeride mogelijkheden. Mogelijk om met je camper op de parkeerplaats te slapen.

Kicking Horse Mountain Resort

Dit ski resort ligt net boven het dorpje Golden in British Columbia. Er gaat maar één weg naar boven, dus je kan het gebied bijna niet mislopen. Boven heb je een grote parkeerplaats en diverse hotel en rental mogelijkheden. Het gebied heeft ongeveer 4 liften, waar de grote gondel een hele lange lift is die je direct naar de top brengt (ong. 10 min). Dit is een perfect startpunt die je enorm veel mogelijkheden geeft om te freeriden! Het gebied is gemiddeld gezien wat steiler en geeft wat meer uitdaging aan de gemiddelde skiër.

In het midden van het ski gebied leeft “Boo the Bear”. Een beer met een eigen instagram, die je tijdens de winter niet zal zien, maar hier in bescherming leeft! Als je in het voorjaar hier gaat skiën dan heb je misschien het geluk dat je een glimp van haar mag opvangen.

Sunshine Village

Sunshine village kwam op mij over als een van de grotere gebieden, met meer mogelijkheden om te freeriden en meer liften dan vele gebieden hier in Alberta en British Columbia. De eerste gondel begint aan het einde van de vallei waar je je auto kan parkeren en brengt je dan na zo’n kleine 5 minuten boven in het gebied, waar je ook nog een hotel hebt als je graag boven op de berg wil overnachten.

In sunshine village kom je als freerider ook goed tot je recht, waar je vele mogelijkheden hebt voor een skitour, heb je ook Delirium Dive met diverse couloirs noord en oostzijde georiënteerde hangen vanaf Lookout Mountain.

Lake Louise

Ook in Lake Louise heb je al een groter gebied tot je beschikking, en heb je mooie noord faces (Mount Whitehorn) waar je goede poeder kan vinden met de nodige uitdaging! Het skigebied ligt op een klein stukje rijden vanaf “het dorp” van Lake Louise, en als je aankomt zie je direct een mega mountain lodge staan waardoor je toegang krijgt tot het skigebied. Je kan hier zowel op de berg lekker eten, als beneden in de grote mountain lodge.

TIP: Vanaf Whitehorn Bistro kan je op een zonnige dag lekker lunchen met uitzicht op Lake Louise!

Whistler

Een van de meest bekende gebieden in Canada! Dichtbij Vancouver, dus als je op Vancouver vliegt ben je binnen een uur in het skigebied. Zelfs met de trein en de bus kan je helemaal tot aan het skigebied komen. Whistler was de gastheer van de winterspelen in 2010 en heeft naast een groot skigebied ook skidorp (autovrij) en met veel levendigheid in de avond!

love she and ski

SHE & SKI

Share this Post