Haidersee - Lago Della Mutta - San Valentino Italy

San Valentino – Südtirol – Trip down memory lane

In Destinationsby sheandski

Soms heb je van die skigebieden of bergdorpjes waar je na jaren weer komt en je herkent nog elke rots en bij elke lift heb je wel een mooie herinnering of dat ene hotel waar je altijd met je familie zat tijdens de wintersportvakantie.

Voor mij is dat skigebied St. Valentino net over de grens bij Oostenrijk in Italië. In de buurt van Nauders misschien iets beter bekend bij de Oostenrijkgangers. Het skigebied waar mijn passie voor skiën begon, waar mijn ouders en opa en oma mij op jonge leeftijd hebben leren skiën. Het perfecte skigebied voor mijn ouders, want op welke manier ik ook naar beneden zou gaan, welke piste ik ook zou nemen ik zou ten alle tijden weer bij die ene lift uitkomen. Geen zorgen, alleen maar plezier!

De weg naar San Valentino toe was al een feest, als je jarenlang als kind naar dezelfde vakantiebestemming toe gaat, maak je voor jezelf van die herkenningspunten zodat je weet hoe lang het ongeveer nog is (althans ik doe dat ;)). Het eerste punt dat mij het teken gaf dat we in de buurt van bestemming waren was het skigebied van Nauders, vlak daarna de grens over en dan zijn we “echt” in Italie. Daarna is het de toren in het water van de Reschensee. Waar echt een bijzonder verhaal achter zit, maar daarover binnenkort meer. En dan zie ik het skigebied Schoneben, waar we elk jaar een dag tripje maakte omdat het skigebied van San valentino niet zo heel groot is.

Daarna rij je het dorpje van San Valetino in, 20 jaar later en voor mijn gevoel is er nog steeds niks veranderd. De liften zijn hetzelfde, hotels, winkeltjes waar ik vroeger heen mocht om een kindersurprise te halen ;). En ik zie mezelf nog met de familie vanaf het hotel over de straat lopen naar de skilift. Trip down memory lane.

Tower Reschensee - Italy Sudtirol

Ook in de zomer is het hier super mooi, maar het plan is om volgende winter terug te gaan en te kijken of er een mooi tourtje gepland kan worden om het skigebied waar ik heb leren skien nog eens te bekijken :).

Waar heb jij je eerste bochten gedraaid?love she and skiSHE & SKI

Share this Post