Suncreme and wintersport

Welke zonnebrand heb je nodig voor de wintersport?

In Lifestyleby sheandski

Jaaa het is weer februari, de maand dat de zon meer gaat schijnen in de wintersportgebieden. Februari is meestal de maand dat je lekker buiten op het terras kan gaan zitten en lekker een biertje drinkt te midden van de bergen in een lekkere ligstoel. Dus niks belangrijker dan je huid goed te beschermen!

Zonnebrancreme en wintersport

Zelf smeer ik me elke dag mijn gezicht in met zonnebrandcrème en mijn lippen met een lipbalm met zonneprotector. Voor mij is het belangrijk om mezelf goed te beschermen tegen de zon, ook omdat ik een lichte huid heb, maar ook zeker omdat je nog meer straling hebt hier in de bergen.

Welke zonnebrand moet je nu hebben en welke is goed voor de wintersport?

De vraag is natuurlijk welke zonnebrand crème is nou goed en wat is er nou zo belangrijk aan een goeie winter zonnebrandcrème? Wat is nou het verschil met de zomer zonnebrandcrème kan je niet gewoon de zonnebrandcrème van het strand voor je wintersport gebruiken? Dat is altijd de vraag die ik mezelf altijd afvroeg.

Neem altijd één mee die goed werkt voor in de bergen!

Dus ik ben voor jullie op zoek gegaan naar het antwoord. Het antwoord ligt hem in het volgende: het is heel belangrijk dat je voor de wintersport speciale zonnebrandcrème koopt voor de bergen. Dat heeft ermee te maken dat in deze zonnebrandcrème ook een windstopper zit tegen de kou dus je krijgt minder snel plekken op je gezicht die bevroren zijn beschermt je ook goed tegen de wind. Daarnaast is het grote verschil met de zomer zonnebrandcrème is dat het niet op waterbasis is, maar op oliebasis. Als je heel even snel nadenkt dan snap je natuurlijk wel dat als het koud is dat water bevriest en dat je dat natuurlijk eigenlijk niet wil hebben.